Австралийска авиокомпания беше подложена на критики за пускане на „изключително неподходящ“ филм на всичките си екрани. Филм, който не може да бъде спрян или сменен. На авиокомпанията им отнело „почти час“, за да го спре.

Това твърди един от пътниците на полета QF59 на авиокомпанията, който е пътувал от Сидни, Австралия до летище Ханеда в Токио, Япония вчера 5 октомври.

Пътникът обясни, че „развлекателната система по време на полета не работи“. Оказва се, че самолетът трябвало да изчака известно време преди да отлети. „След едночасово закъснение все пак излетяхме, но единственото оставащо нещо беше екипажът да пусне филм на всеки екран", разказва човекът.

Те пуснали филм с "Х"-рейт, което означава, че е крайно неподходящ за деца. Филмите с рейтинг X може да имат сцени на графично насилие или изрични сексуални действия, които може да са обезпокоителни или обидни за някои зрители.

Пътникът продължи: „Ето го и най-важното: филмът, който пуснаха, беше изключително неподходящ. Той включваше графична голота и много секстинг – такива, при които можете буквално да четете текстовете на екрана, без да имате нужда от слушалки."

„Отне почти час, преди да преминат към по-подходящ за деца филм, но беше супер неудобно за всички, особено със семейства и деца на борда.“

„Единствен филм, пуснат в целия самолет? Коя година е?“, писа коментиращ.

Друг каза: „Това е лудост! Когато получите списъка с налични филми, избирате най-малко вероятно да обидите. Като "Търсенето на Немо" или "Аз, проклетникът". Как избирате филм, който е за зряла публика? Странно, определено от авокомпанията трябва да отговорят на някои въпроси.“

Пътникът допълни: „Как е приемливо това за голяма авиокомпания? На някой друг случвало ли му се е нещо подобно?“