Ако се питате как лесно да си приготвите пиле с ориз на фурна - ето го отговора, който търсите.
Необходими продукти:
Пиле- 700гр.
Ориз - 300гр.
Зехтин(олио)- 100 мл.
2 с. л. оцет
1 ч. л. черен пипер
2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Варим пилето във вода със сол и мазнина, докато се покаже костта. Проверяваме с вилица дали месото е готово (когато го набодем трябва да не е жилаво). Изваждаме го от бульона да изстине и след това го обезкостяваме. Прецеждаме бульона в тава и отмерваме 3:1 т.е. 6 чаши бульон за 2 чаши ориз. Слагаме изчистения и измит ориз, сол, черен пипер, оцет и зехтина (олиото). Печем във фурната на 180 градуса отгоре и отдолу до готовност на ориза, като разбъркваме периодично. Изваждаме го от фурната за да не изсъхне.
Да Ви е сладко!
Очаквайте още авторски рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg
Домашна рецепта за икономичен кекс
Традиционна рецепта за пиле с плънка от ориз, гъби и зеле на фурна
Изпитана рецепта за свински пържоли на скара
Домашна рецепта за постни сарми от лапад на фурна
Рецепта за домашна торта с яйчен крем СНИМКИ
Домашна рецепта за лазаня Капрезе