Американските палачинки са идеалният избор за вкусна, пухкава и засищаща закуска, която се приготвя за броени минути. Подходящи са както за делнично утро, така и за уикенд удоволствие у дома. Ето как лесно да си ги направите с минимални усилия и продукти, които вероятно вече имате в кухнята.
Необходими продукти:
1 ч.ч. (около 240 мл) прясно мляко
1 яйце
1 ч.ч. брашно
1 с.л. захар
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
Щипка сол
2 с.л. разтопено масло или олио (плюс още за тигана)
Начин на приготвяне:
- Смесете сухите съставки
- В купа пресейте брашното и добавете захарта, бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте добре.
- Добавете течните съставки
- В отделна купа разбийте яйцето с млякото и разтопеното масло. След това изсипете течната смес при сухата и разбъркайте внимателно с бъркалка или лъжица, докато се получи гъсто и гладко тесто. Не прекалявайте с бъркането — малко бучки са нормални.
Изпечете палачинките
Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън и леко го намажете с масло или олио. С помощта на черпак сипете малко количество от сместа в тигана, оформяйки кръг. Печете 1–2 минути, докато се появят мехурчета по повърхността, после обърнете и изпечете още около минута от другата страна.
Сервирайте с любими добавки
Готовите палачинки могат да се подредят една върху друга и да се поднесат с кленов сироп, мед, сладко, пресни плодове, шоколадов крем или кисело мляко.
Съвет:
Ако искате още по-пухкави палачинки, разделете жълтъка и белтъка — разбийте белтъка на сняг и го добавете внимателно накрая към сместа.
С няколко прости стъпки ще имате класически американски палачинки, готови за по-малко от 20 минути. Перфектни за уютна сутрин с аромат на кафе и нещо сладко.
свако Тако 09:29, 14.05.2025
Моля да покажете публикация в американски ежедневник българска рецепта с да речем баница.Стига сте рекламирали чуждото.Рекламирайте българското.Това е начина да направим крачка напред.Каво я интересува буля Пена американските катми.Друг е въпроса дали буля Пена изобщо има интернет и чете глупостите Ви.