Играч от Major League Baseball (MLB) влезе в историята като първият, който бие за два различни отбора в една и съща игра.

29-годишният Дани Янсен е бейзболист на Торонто Блу ​​Джейс, които се изправят срещу Бостън Ред Сокс на 26 юни. Но мачът бива отменен и пренасрочен поради проливен дъжд.

Хвърляйки за канадската страна, Янсен видя само едно подаване от Кътър Крауфорд от Бостън във втория ининг, преди мачът да бъде отложен. Играта беше подновена в понеделник - 65 дни, 18 часа и 35 минути след пауза - с Янсен, който сега е кечър за Ред Сокс, тъй като Джейс го продават на Ред Сокс на 27 юли.

Това беше първият път, когато бейзболист играе за две страни в една и съща игра в историята на MLB. 

Ред Сокс губи мача със 7-3, а Янсен каза: „Бях изненадан, когато разбрах, че съм първият, който го е направил. Страхотно е да оставиш такъв отпечатък върху играта. Интересно е и е странно. Благодарен съм за възможността да имам това. И в крайна сметка това е готино нещо.“

Алекс Кора, мениджър на Ред Сокс, добави след мача: „Беше много готин момент, просто да бъда част от него. Не знам дали ще се повтори."

Янсен каза, че е носил две фланелки в мача и добави, че ще изпрати една в Бейзболната зала на славата в Ню Йорк.

Мениджърът на Джейс Джон Шнайдер също коментира бившия си играч: „Мисля, че е страхотно за него да влезе в книгите с рекорди като първия играч, направил това."