Детски център за игра се извини и премахна своите реалистично изглеждащи декорации за Хелоуин след притеснения от "шокирани" родители.

Една майка, която завела дъщеря си в център за игра в Англия днес каза пред SkyNews, че декорация за Хелоуин й е направила „двойно впечатление“.

Снимки показват, че декорът прилича на човешки тела, увити в черен найлон. Някои от "телата" са увити и с лента с надписи "Внимание" и "Опасност" и всички висят с главата надолу на една от структурите за игра.

Майката каза: „Влязох вътре с дъщеря си. Чувалите с трупове бяха отзад, което не може да се види от кафенето, а само от децата вътре. Помислих си: "Със сигурност това не може да е това, което си мисля, че е?" Просто не исках да обяснявам на детето си какво представляват.", казва майката, пожелала анонимност.

„След това говорих с някои други родители, които бяха също толкова шокирани, колкото и аз. Това е страхотна украса, но ме шокира!“

Уебсайтът на центъра казва, че е „ангажиран да осигури безопасна, чиста и стимулираща среда, с акцент върху забавлението".

 „Това е първият път, когато някой ни е обърнал внимание, така че, разбира се, поради това ще ги свалим незабавно. Не беше, за да предизвикам страдание и се извиняваме, че така са се почувствали.“, каза представител на центъра.

Снимки: SkyNews