Диетологът, доктор на медицинските науки Михаил Гинзбург посочи полезна алтернатива на маслото.
Според него употребата на кокосово масло намалява съдържанието на калории в храната, а също така намалява риска от развитие на заболявания, свързани с възрастта и стареенето на тялото.
Гинсбург заяви, че кокосовото масло не се окислява в тялото и не води до образуването на така наречените свободни радикали.
"Участието му в храненето намалява съдържанието на калории и не води до увеличаване на свързаните с възрастта заболявания. Не можете да го намажете на хляб, но често се добавя вместо сметана в кафето, може да пържите с него. Пържолата е по-малко вредна с него, отколкото ако е пържена в масло", казва експертът.
Прочетете още
- 14:00 Шофьори масово не почистват колите си от снега. Какви са рисковете ВИДЕО
- 15:35 Снежният Шрек от Пловдив вече си има компания – до него се появи Магарето! СНИМКИ
- 16:25 След катастрофа в София: Младо момче се нуждае от средства за операции
- 17:14 Обвиниха Пи Диди за пожарите в LA, а оцелелите вили на Спилбърг и Ханкс родиха конспиративна теория