Първият изгонен участник в новия сезон на култовото предаване е Николай. Това стана по волята на зрителите, които можеха безплатно и само положително да гласуват за своя фаворит от номинираните Веселка и Николай, които бяха номинирани от Петър - тайният агент "Енигма". Анджела беше служебно номинирана от Големия брат за неспазване на правилата - обсъждала номинациите.

Петър номинира Веселка и Николай, не по свое усмотрение, а след вот на зрителите. 

Преди да се обяви кой напуска Къщата в първата седмица от шоуто, агентът "Енигма" съобщи новината на съквартирантите, че Анджела е спасена от елиминация, след като Big Brother го извика в изповедалнията и му даде мисията да имитира, че той еднолично избира кой от номинираните да е спасен. Изборът обаче отново е на зрителите, Анджела е получила 51% подкрепа.

Изгоненият е получил 22%, а Веселка - с 5% повече от Николай.

В първия елиминационен лайв младата актриса и модел Кристи пророни сълзи в къщата и пожела да излезе от нея. "Единственото, което правите, е да отнемате! Скучно ми е през 99% от времето", каза Кристи в изповедалнията на Големия брат. Като друга важна причина, заради която Кристи иска да напусне, е липсата на цигари. "Въртим една цигара като ц*гани, все едно сме 7. клас", каза моделът.

Желанието й не се уважи.

След като излезе от Къщата Николай сподели, че не е искал да спечели този сезон на риалити формата. Той каза, че би искал Анджела да бъде големият победител.

Вижте тук всички останали обитатели на къщата на Големия брат:

Big Brother се завърна: Кои са новите съквартиранти? СНИМКИ