Макар настоящата година все още да не е приключила много от нас вече планират отпуската си за следващата 2022 година. Вече са известни официалните почивни дни през 2022-ра, а ние ще ви дадем и много идеи как да ги комбинирате с годишния си отпуск, така че да почивате повече и по-пълноценно. От 365-те дни 248 са работни, а 16 са официални празници. 

През настъпващата година ще работим с ден по-малко от настоящата. Най-натовареният месец е август с 23 работни дни. На другия полюс са април, май и декември - само с по 19.

Януари

Едва ли някой ще пътува през януари, но ако искате да удължите почивката си, е добре да знаете, че 03.01 е почивен ден. Това се дължи на факта, че първи януари е събота и автоматично получаваме понеделник като почивен бонус. Бихме предложили, ако искате да се насладите на добра почивка, да си пуснете оставащите дни от седмицата 03.01 - 09.01. Особено ако се казвате Йордан или Иван. 

Февруари

През февруари за жалост няма подходящо време, в което да комбинирате почивни дни с отпуска. 

Март

Трети март се пада в четвъртък, което значи, че можете да си пуснете петък (04.03) като почивен ден и да направите един дълъг уикенд от 4 дни. Друг вариант е да комбинирате цялата седмица на празника. Въпрос на личен избор. 

Април

Великден е на 24.04, а почивните дни започват още от 22-ри (петък) и продължават до 25-и (понеделник) включително. Можете да си пуснете седмицата преди или след Великден, за да направите дълга поредица почивни дни около големия християнски празник. 

Май

Май е пълен с възможности за комбиниране на официални празници с отпуск. Първи май се пада неделя, така че следващият ден (понеделник) - 02.05, е почивен. Петъкът на същата седмица (06.05) също е неработен ден. Това значи, че с три дни отпуск можете да хванете цяла седмица почивка. 24 ти май е вторник, така че там може да си направите един дълъг уикенд от предната седмица, като си пуснете 23.05 (понеделник) или направо цялата седмица. 

Летните месеци

За жалост през юни, юли и август няма официални празници, на които да се почива и да ги добавите към своята отпуска. 

Септември

06.09 е вторник, така че може да си пуснете отпуск на пети септември и да формирате един дълъг уикенд. А защо не и цялата седмица? Същото важи и за 22.09, който се пада четвъртък. Там комбинацията може да стане с петъка, за да имате дълъг уикенд или пък направо си пуснете цяла седмица. 

Следващите два месеца не ни дават опции за комбиниране на официални празници и дни от отпуската, за да стигнем до:

Декември 

През декември би било удачно да си пуснете отпуска за 29.12 и 30.12, които се падат четвъртък и петък. Така ще можете да се насладите на празниците.