Инфлуенсър катастрофира със своя McLaren, докато предава на живо и използва телефона си.

Създателят на съдържание и YouTuber Джак Дохърти стана известен през уикенда с кадри, които показаха как 20-годишният младеж кара с висока скорост по двулентов път, преди да катастрофира и да разбие своя суперавтомобил McLaren на стойност 150 000 долара (около 267 хил. лв.).

По време на катастрофата той предава на живо в Kick, а клипове от кадрите се разпространиха в социалните мрежи малко след удара. Изглежда, че Дохърти е карал по магистралата в силен дъжд, докато е използвал телефона си, макар че не е ясно какво го е накарало да загуби контрол.

 

В последствие се вижда как стриймърът не вярва на очите си и крещи, преди да обърне камерата към оператора си Майкъл, който кърви от лицето си, и да попита: „Добре ли си?“

След това той изкрещява: „О, Боже мой, братко, цялата ми е**на кола, братко!“

Макларънът е заклещен под барикадата, а части от каросерията са разпръснати по пътя - въпреки че това, което прави след това, е онова, за което е критикуван най-много, наред с използването на телефона.

Той моли пострадалия си приятел да продължи да записва, като му подава телефона, докато свидетели потвърждават, че Дохърти не вярва на състоянието на автомобила си, казвайки: „Моята шиб*на кола, не.“

По-късно актуализациите в акаунтите му в социалните мрежи потвърждават, че той и операторът му са добре и не са пострадали сериозно при инцидента, въпреки че показват, че Майкъл получава шевове на лицето си.

Той също така благодари на феновете, че са се свързали с него и са го проверили.

Хората в коментарите го призовават да получи „затвор“ и го определят случая като „безотговорно шофиране“, като същевременно недоумяват, че първата му реакция след катастрофата е да продължи да излъчва.

Но снощи (6 октомври), само един ден след катастрофата, Дохърти публикува актуализация в X.

Той написа: „Днес ще публикувам по-подробен отговор, но минаха 24 часа от катастрофата и искам само да кажа колко съм благодарен, че Майкъл и аз сме живи. Съжалявам, че те подложих на това, Майкъл.

„Благодаря на всички, които реагираха първи, и на всички, които ни помогнаха да излезем от колата. Това можеше да бъде много по-лошо и е огромен урок“, завършва той.

Също така изглежда, че каналът на Дохърти в Kick е бил забранен/премахнат след инцидента, тъй като посещението на страницата е придружено от съобщение за грешка.

Засега не е известно и къде е катастрофирал стриймърът, въпреки че в 49 от 50-те американски щата (Монтана е изключението) действат закони, забраняващи използването на телефон, докато сте зад волана.