Обичате да си похапвате постни ястия и искате да си приготвите нещо бързо, лесно и вуксно точно сега? Тази е вашата здравословна рецепта за пресни картофки. Има различни начини на приготвяне - цели или нарязани, според вкуса и предпочитанията. И в двата случая резултатът е чудесен. Картофите може да се сервират самостоятелно като основно ястие или като гарнитура.
Необходими продукти :
1 кг. пресни картофки
1 връзка копър
1 с. л. сол
100 мл. зехтин
Начин на приготвяне:
Остъргваме ципата на картофките с помощта на нож. Сложете домакински
ръкавици, защото оцветяват ръцете. Измиваме картофите и ги нарязваме на колелца с ширина 0,5 см. Ако са малки ги оставяме цели. В йенагласова
тенджера ги овалваме със сол ,зехтин и копър. Затваряме капака и печем отгоре и отдолу на 180 градуса до златист цвят. Фурната да не е предварително загрята, за да не се спука стъклото. Да Ви е сладко!
По желание гарнирайте с чеснов сос.
За соса:
Кисело мляко
Копър
Чесън на прах /на вкус/
Очаквайте още авторски рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg
Домашна рецепта за икономичен кекс
Традиционна рецепта за пиле с плънка от ориз, гъби и зеле на фурна
Изпитана рецепта за свински пържоли на скара
Домашна рецепта за постни сарми от лапад на фурна
Рецепта за домашна торта с яйчен крем СНИМКИ
Домашна рецепта за лазаня Капрезе