Напълняването по време на почивка не е неизбежно. Всичко, което трябва да направите, е да следвате прости указания, за да контролирате приема на калории и да се занимавате с физическа активност, докато се забавлявате. И ще се изненадате да не се върнете с нито един излишен килограм от почивката си. 

MyNetDiary дава 7 съвета, които да ви помогнат да поддържате калориите под контрол, докато сте на почивка.

Поставете си цел да запазите килограмите, а не да отслабватеЦял екран

Отложете целите си за отслабване по време на празниците. Когато целта е да поддържате тегло, а не да го губите по време на почивка, това облекчава натиска и стреса от храненето в нова хранителна среда или култура. Плюс това, поддържането на текущото ви тегло по време на ваканция, вместо да го наддавате, ви кара да възобновите напредъка си, когато се върнете - не са необходими драстични мерки.

Можете да си починете от проследяването на теглото си, докато сте на почивка, и просто да контролирате порциите си, за да поддържате калориите си под контрол.

Избягвайте течните калории

Правилният избор на напитки прави огромна разлика в броя на консумираните калории. Пропускането на натоварената с калории напитка оставя място за повече местни ястия, които наистина искате да опитате. Опитайте се да изберете нискокалорични напитки или използвайте по-малка чаша.

Носете със себе си бутилка вода за многократна употреба, за да останете хидратирани по време на пътуване. Това ще ви спести пари и ще ви помогне да останете силни и издръжливи, за да можете да се възползвате максимално от почивката си.

Планирайте предварително

Хапнете нещо питателно, преди да тръгнете към летището. Носете здравословни закуски за ядене в самолета. Въпреки че няма да можете да преминете през охраната на летището с течности (като кисело мляко), твърдите вещества са разрешени. Помислете за опаковане здравословни закуски за пътуване като сандвичи, салата, сурови зеленчуци, сирене, плодове, ядки, семена или протеинови блокчета.

Практикувайте контрол на порциите

Прекомерните ресторантски порции, бюфетите и изкусителната местна кухня затрудняват ограничаването на калориите по време на почивка. Контролът на порциите обаче означава, че няма да се налага да се лишавате от местни лакомства. Изследванията показват, че получаваме най-голямо удоволствие от първите няколко хапки от всяка храна, след което удоволствието бързо изчезва. Така че, като изядете само няколко хапки, вместо да довършите целия чийзкейк или бисквитка, можете да се насладите на лакомството, като същевременно спестите калории.

Яжте зеленчуциЦял екран

Изберете ресторант, който предлага повече зеленчуци, отколкото само кисели краставички, маруля и домати на сандвич. Потърсете местни фермерски пазари за пресни и сезонни местни продукти. Напълнете чинията си със свежа салата и използвайте по-малка купа за салата или чиния за основно ястие. Тази проста смяна на храна може да спести стотици калории, оставяйки място за малък десерт.

Не се вманиачавайте по храната

Ваканциите не са само храна, те са релаксация, проучване и прекарване на време с любимите хора. Хвърлете фризби с децата, хванете светулки или отидете на пешеходна обиколка, докато разглеждате забележителностите. Можете да се забавлявате много и няма да ви се струва като тренировка.

Планирайте активна почивкаЦял екран

Има много дейности, на които можете да се отдадете, в зависимост от това дали обичате туризъм, ходене, колоездене, каяк или плуване. Вместо обиколка с автобус, потърсете пешеходна обиколка на града - проучете местните възможности, преди да тръгнете. Намерете най-добрите пътеки за туризъм или колоездене, пешеходни обиколки или хотели с най-добрите басейни или фитнес центрове.

Следвайки тези лесни съвети, вие ще прекарате страхотна почивка, а когато се върнете, ще откриете, че не сте качили нито един килограм по време на ваканцията си.