Реших да започнем Никулден от днес - има шарани, а няма гости, написа ексдепутатът Петя Раева. Това е моят пълнен шаран, който вече се изяде. Тя сподели и рецептата:
1 голям шаран! За плънката: 1 ситно нарязана глава лук-средна, 2 скилидки чесън, 30 гр ситно нарязана глава от целина, 1/2 настърган морков и 1 перо зелен лук се задушават в 30 гр масло с малко олио. Като омекнат се добавят 30 гр орехи, 30 гр стафиди и 4 кестена (ако нямате не е проблем).
Лавракът измести шарана за Никулден! РЕЦЕПТА
Разбърквате периодично и добавяте черен пипер, сол и малко ситно нарязани листа от целина. Оставяте малко да изстине.
Междувременно на дъното на тавата нареждате шайби от един лимон, половин домат и едно перо целина. Полагате отгоре шарана и го пълните със сместа.
Затваряте коремчето с клечки за зъби и украсявате със шайби от 1 лимон и половин домат стъпаловидно. Добавете отгоре 30 гр масло, сол и 1 ч.ч. Бяло вино. Печете на предварително загрята фурна на 200 градуса за 1 час и 10 мин. Да Ви е сладко и весел празник.