Тoзи ванилов пай има много рохкава текстура и деликатен вкус. Приготвя се дори по-лесно от традиционната бисквитена торта. Затова е идеален вариант за бърз десерт с чай.

Идеята за приготвянето на пухкав ванилов сладкиш за чай е публикувана на страницата в Instagram на кулинарната блогърка Тамара с никнейм tomka_recepti.

Съставки:

  • Яйца - 2 бр.
  • Захар - 150 гр.
  • Олио - 50 гр.
  • Екстракт от ванилия
  • Мляко - 100 гр.
  • Масло - 40гр.
  • Брашно - 200 гр.
  • Бакпулвер - 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата, захарта, олиото, ваниловия екстракт с миксер до пухкава смес.

2. Загрейте млякото и маслото до горещо.

3. Добавете брашно и бакпулвер към яйчната смес, разбъркайте.

4. Добавете млякото и маслото, разбъркайте.

5. Изсипете тестото във форма, застлана с пергамент и печете 35 минути при температура 180 градуса.

6. Готовността на десерта се проверява с дървено шишче.

Гответе с любов!

Превод: GlasNews.bg