Тoзи ванилов пай има много рохкава текстура и деликатен вкус. Приготвя се дори по-лесно от традиционната бисквитена торта. Затова е идеален вариант за бърз десерт с чай.
Идеята за приготвянето на пухкав ванилов сладкиш за чай е публикувана на страницата в Instagram на кулинарната блогърка Тамара с никнейм tomka_recepti.
Съставки:
- Яйца - 2 бр.
- Захар - 150 гр.
- Олио - 50 гр.
- Екстракт от ванилия
- Мляко - 100 гр.
- Масло - 40гр.
- Брашно - 200 гр.
- Бакпулвер - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата, захарта, олиото, ваниловия екстракт с миксер до пухкава смес.
2. Загрейте млякото и маслото до горещо.
3. Добавете брашно и бакпулвер към яйчната смес, разбъркайте.
4. Добавете млякото и маслото, разбъркайте.
5. Изсипете тестото във форма, застлана с пергамент и печете 35 минути при температура 180 градуса.
6. Готовността на десерта се проверява с дървено шишче.
Гответе с любов!
Превод: GlasNews.bg