Купувачи в цял свят започнаха да оставят пари в бебешки продукти в супермаркетите, заради нова тенденция, превзела TikTok.

Вирусната тенденция „Тя заслужаваше чантата“ започна в САЩ, когато потребителят на TikTok Denaesha Gonzalez публикува видеоклип на чанта, изоставена в отдела за бебета на магазин.

Тя качи видеото с думите „тя заслужаваше чантата“, като също така коментира: „За майката, която избра себе си последна, ти заслужаваш света тази вечер и винаги“.

@denaeshagonzalez To the Mother who chose themselves last, you deserve the world tonight and always.???? #motherhood #motherhoodunplugged #parenting #parentsoftiktok ♬ original sound - ????????????????????????????

Видеото има за цел да подчертае жертвите, които майките правят, за да отгледат децата си. Видеоклипът на TikTok вече е гледан повече от 23 милиона пъти и е получил над 4,5 милиона харесвания.

Оригиналната публикация накара зрителите да се разплачат, като един човек коментира: „Плача, защото е много повече от чанта, това е представяне на всички наши жертви.“

Краткото видео накара жени по цял свят да се втурват към местните супермаркети, за да скрият пари в бебешки продукти, за да помогнат на майките.

Жена обаче сподели, че вече "трендът е развален от мъже". Във видеоклип тя сподели, че група мъже умишлено "тършуват" бебешките продукти, за да вземат парите, оставени за майките, с мотива "че не било честно". 

Един от мъжете, които жената обвинява, сподели клип, на който претърсва бебешки продукти и взима 20-доларова банкнота, скрита в един от тях. Той е написал "Аз го заслужавам повече, съжалявам."