За да отслабнат, хората често избягват да ядат въглехидрати, като избират неща като месо и зеленчуци на скара. Но внимавайте, някои видове зеленчуци също могат да повлияят негативно на теглото ви, особено ако се консумират в излишък. Въпреки че царевицата съдържа витамини и минерали, тя за съжаление няма да насърчи загубата на тегло. 

Съдържат нишесте

Наличието на захари и нишестета може да затрудни отслабването. Това се дължи на факта, че внезапните скокове в нивата на кръвната захар предизвикват бързо чувство на глад и в резултат на това преяждане, пише Fit For Fun.

Проучване от Harvard T.H. Chan School of Public Health признава това и сега предупреждава да не ядете определени плодове и зеленчуци, които могат да попречат на процеса на отслабване. За да направят това, изследователите оцениха данните от 13 000 субекта и заключиха, че нишестените храни забавят загубата на тегло.

Царевица и грах в умерени количества

Според проучването, по-специално царевицата е един от основните виновници за неуспешното отслабване. Но бобът, грахът и картофите също са нишестени зеленчуци, което също може да затрудни отслабването.

Ако следите диетата си, за да отслабнете, цвеклото без скорбяла и зеленчуците като броколи, домати или моркови са по-добър избор. Високото съдържание на вода и ниското съдържание на калории ги прави помощници по пътя към идеалната фигура.

Противно на проучването, други стратегии за отслабване препоръчват използването на цели картофи. В допълнение към нишестето, повечето зеленчуци съдържат много здравословни витамини и минерали, както и фибри, които ограничават глада. Тук има просто правило: количеството е критично. Затова се опитайте да консумирате всички храни умерено, тъй като излишъкът дори от най-здравословния продукт може да бъде вреден за здравето.