Всеки ден на летищата по света се конфискуват тонове храна и напитки, които не са позволени за пренасяне в ръчния багаж. Често не става дума за контрабанда, а пасажерите просто забравят, че е забранено да качват напитки и определени храни на борда. Какво обаче се случва с конфискуваното? Дали служителите на летището го поделят помежду си? Нищо подобно. Отговорът дават от сайта AdMe.ru. 

В няколко държави конфискуваните храни (а и вещите, които не са ценни) директно биват изгаряни. За целта има специални пещи.

Доста летища в държавите от ЕС са избрали друг вариант – храните и напитките се събират в контейнери, които после се изпращат във фабрики за преработване. Възможно е бутилката, от която сега пиете вода, да има молекула от някоя, която някога са ви взели на аеропорта.