Всеки ден на летищата по света се конфискуват тонове храна и напитки, които не са позволени за пренасяне в ръчния багаж. Често не става дума за контрабанда, а пасажерите просто забравят, че е забранено да качват напитки и определени храни на борда. Какво обаче се случва с конфискуваното? Дали служителите на летището го поделят помежду си? Нищо подобно. Отговорът дават от сайта AdMe.ru.
В няколко държави конфискуваните храни (а и вещите, които не са ценни) директно биват изгаряни. За целта има специални пещи.
Доста летища в държавите от ЕС са избрали друг вариант – храните и напитките се събират в контейнери, които после се изпращат във фабрики за преработване. Възможно е бутилката, от която сега пиете вода, да има молекула от някоя, която някога са ви взели на аеропорта.
Прочетете още
- 19:57 Никола Цолов подкара първия си болид от F1 в сърцето на София СНИМКИ и ВИДЕО
- 21:00 8 учтиви начина да откажем покана за събитие
- 09:00 Градусите скачат, а с тях и рискът за колата: как да подготвим автомобила за екстремните жеги
- 08:00 Eдин от основните митове за опасностите от кафето е развенчан