Кишът с бекон, сирене и зелен лук е страхотно френско ястие, което е идеално както за закуска, така и за вечеря. Ефирното тесто и ароматната плънка са истинска наслада за чревоугодниците, съобщава Taste of Home.

Съставки:

бутер тесто - 1 опаковка;
бекон - 150 г;
твърдо сирене (например чедър) - 100 г;
зелен лук - 1 връзка;
яйца - 4 бр.;
сметана (20-30%) - 200 ml;
индийско орехче - щипка;
сол, черен пипер - на вкус.

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180°C.

Разточете бутер тестото и поставете в тава за печене, като направите страни.

Набодете тестото с вилица на няколко места и печете на "сляпо" за около 10 минути.

Беконът се нарязва на ситно и се запържва до хрупкавост.

Зеленият лук се нарязва на ситно. Твърдото сирене се настъргва на едро ренде.

Върху готовото тесто се поставя запържен бекон. Отгоре се разпределя зеленият лук и се поръсва с настърган кашкавал.

В купа се разбиват яйцата със сметаната. Добавете индийско орехче, сол и черен пипер. Разбъркайте старателно. Изсипете сместа от яйца и сметана върху плънката.

Сложете тавата във фурната и печете около 25-30 минути, докато стегне плънката.

Кишът с бекон, сирене и зелен лук е готов! Сервирайте топъл или охладен.

Приятна закуска в събота!