Кишът с бекон, сирене и зелен лук е страхотно френско ястие, което е идеално както за закуска, така и за вечеря. Ефирното тесто и ароматната плънка са истинска наслада за чревоугодниците, съобщава Taste of Home.
Съставки:
бутер тесто - 1 опаковка;
бекон - 150 г;
твърдо сирене (например чедър) - 100 г;
зелен лук - 1 връзка;
яйца - 4 бр.;
сметана (20-30%) - 200 ml;
индийско орехче - щипка;
сол, черен пипер - на вкус.
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180°C.
Разточете бутер тестото и поставете в тава за печене, като направите страни.
Набодете тестото с вилица на няколко места и печете на "сляпо" за около 10 минути.
Беконът се нарязва на ситно и се запържва до хрупкавост.
Зеленият лук се нарязва на ситно. Твърдото сирене се настъргва на едро ренде.
Върху готовото тесто се поставя запържен бекон. Отгоре се разпределя зеленият лук и се поръсва с настърган кашкавал.
В купа се разбиват яйцата със сметаната. Добавете индийско орехче, сол и черен пипер. Разбъркайте старателно. Изсипете сместа от яйца и сметана върху плънката.
Сложете тавата във фурната и печете около 25-30 минути, докато стегне плънката.
Кишът с бекон, сирене и зелен лук е готов! Сервирайте топъл или охладен.
Приятна закуска в събота!

Прочетете още
- 16:35 Рестарт на инфраструктурата в Родопите: Разширяват пътя Пловдив–Смолян!
- 15:57 Полицията издирва 15-годишно момиче. Виждали ли сте я? СНИМКА
- 18:00 620 евро минимална заплата у нас: Колко получават работещите в страните от ЕС
- 15:11 Опасна практика: Работници хвърлят боклуци от покрива на жилищен блок
 
               
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                              