Микровълновата печка e уред, който предизвиква огромни спорове в обществото. От една страна стоят хората, които изповядват здравословен начин на живот и отричат всяко нейно ползване, но от другата са заетите хора, използвайки уреда като спасител.
В крайна сметка може много бързо да се затопли, размрази и дори да се сготви храната, пише TrafficNews. Въпреки това, не всеки знае, че някои продукти могат да се превърнат в истинска отрова след загряването им в микровълновата печка, независимо от коя група хора сте.
Ето кои са те:
Например, продукти с полиненаситени мастни киселини. Нерафинираните масла се окисляват и се превръщат в канцероген. Не пържете храни в микровълновата печка, те могат да навредят на организма ви. Също така, специалистите не препоръчват загряване на зеленчуци и кореноплодни по този начин: спанак, магданоз, целина, киселец, цвекло, репички, моркови. При нагряване, съдържащите се в тях нитрати, се превръщат в нитрозамин. Това органично съединение е токсично и е канцероген.
Не трябва да използвате микровълновата фурна и за затопляне на охладени диетични напитки. Факт е, че при нагряване, съдържащият се в тях заместител на захарта се превръща в формалдехид, който е много опасен за здравето.
Не трябва да загрявате в микровълновата и кърмата за бебето. В нея се съдържат ненаситени киселини, които след това се модифицират. Освен това, полезните бактерии, съдържащи се в ферментиралите млечни продукти, умират в микровълновата.
Не ви препоръчваме също да размразявате рибата и месото в микровълновата фурна. Продуктът може да се развали бързо. А отравянето с риба е едно от най-тежките.
Прочетете още
- 19:00 ПТП по български: удариха го, смачкаха го, КАТ му каза „оправяй се, пич"
- 15:00 От обещание за оригинално качество до разочарование: Фалшиви обувки в Modivo? ВИДЕО
- 17:00 Дъщеря сигнализира за затруднен достъп до концерт за своята майка с инвалидна количка
- 18:00 DW: Руснаци месеци живели тайно в Покровск, преди да ударят отвътре