Куриозна гледка край един от ключовите булеварди на древния и вечен Пловдив.

Овчар изкарал цяло стадо овце на полянката, намираща се встрани от бул. "Цариградско шосе", преди кръстовището с бул. "Освобождение".

На необикновената за втория по-големина роден град гледка се натъкнал пешеходец, който я прави достояние на своите съграждани в социалната мрежа Facebook.

И докато той не без ирония отбелязва, че овцете припкат необезпокоявани из град, чието население е близо 400 000 души, други пловдивчани не виждат нищо нередно в пасторалната картина. Някои от тях дори виждат незаменими плюсове от наличието на животните в квартала - според един от коментарите овцете помагат за справянето с нежеланата растителност по улици и градинки.

Не липсват и местни, които припомнят, че в културната столица за 2019 година подобни гледки далеч не са прецедент. Някои се присещат за кравичките, които преди често излизаха на разходка в района на Гребната база, или за конете с каруци, които и до днес може да се видят по булевардите на града.

"Стига сте ревали, още малко и ще ги гледате на картинки", пише Костадин Дечин.

"Много забравихте от къде сте тръгнали", пише Наколай Костадинов.

"Не знам кое е по-отчаайващо - състоянието на тротоара, храсталакът, западналата сграда или стадото овце, благодарение на които между другото районът не е обрасъл още повече", коментира Димитър Петкански.

"Колоритен град!", отбелязва Симеон Максимов.

"Поне някой да разчисти тревата!", коментира Красимира Илинчева.