Човек, летящ с парапланер над  Хеопсовата пирамида, построена преди повече от 4500 години, в Гиза в понеделник, забеляза още по-любопитна гледка.

Куче лаело по птиците от върха на най-старото от Седемте чудеса на света. Мъжът споделя за неочакваната случка във видео, което доби изключителна популярнос в социалните мрежи.

Кадрите показват как Маршал Мошер се рее в небето на пустинята с парапланер, когато приближава върха на пирамидата, за да види куче, което някак се е озовало горе.

„Куче се изкачи върху Голямата пирамида в Гиза!“,  пише изуменият Мошер, а клипът му стана вирусен в Instagram.

Мнозина в платформата се шегуват, че Мошер и приятелите му са се натъкнали на Анубис – египетския бог на подземния свят, който често е изобразяван с кучешка глава – като обществеността нарича палето „Кученцето на Анубис“.

Други обаче бяха притеснени за безопасността на кучето, но Мошер разсея притесненията им в последваща публикация, която показа как кучето вече е на земята и спокойно се радва на неочакваното внимание.

Мошер и известното в социалните мрежи кученце, което беше с друг четириног другар, стояха пред пирамидите, докато мъжът разяснява, че кучетата живеят в района и често се катерят нагоре и надолу по 145-метровата Голяма пирамида в Гиза.

Мошер, който се самоопределя като приключенец, покани други да дойдат на събитието за парапланеризъм през следващата година над пирамидите, пише "Ню Йорк Поуст".

„Парапланеризмът над Великите пирамиди в Гиза днес беше сюрреалистично напомняне, че никоя мечта не е твърде голяма“, пише Мошер.

„Живеем в епоха, в която необикновеното е постижимо повече от всякога, така че защо да не преследваме живота на мечтите си!?", заключава той.

Превод: GlasNews.bg