Начин на приготвяне:
1. Картофите се обелват и нарязват на тънки резенчета (не докрая) на разстояние от около 3-4 мм едно от друго.
2. В намазана с олио тава се поставят с плоската страна надолу.
3. Отгоре се слагат тънки резенчета от маслото.
4. В предварително загрятата фурна, на маскимална температура, се слагат картофите за около 25 минути.
5. След като се извадят се поръсват с морска сол и черен пипер. Между всяко резенче на картофите се слагат тънки резенчета от чесъна. Поръсват се с галета и пак се добавя масло отгоре.
6. Отново се слага във фурната за около 20 минути.
7. Сервират се топли.
Прочетете още
- 20:42 Два счупени световни рекорда - Карлос Насар с безупречно представяне в Кишинев!
- 16:11 Великден в писма: Какво бих казал на себе си в мълчаливата събота
- 15:00 Великденски "поздрав": Замериха кола с яйца в Ямбол СНИМКА
- 19:00 55 предписания са били игнорирани в ОПУ - Смолян, бебето плати с живота си