Ако се чудите какво да приготвите за закуска или десерт, ето една бърза и лесна рецепта за гофрети. С нея ще зарадвате семейството и приятелите с вкус, който може да угоди и на най-капризния белгиец.
Рецептата е за 24 броя гофрети:
4 бр. яйца
500 мл. прясно мляко
200 мл. олио
2 с. л. захар
1 ч. л. сол
400 гр. брашно
2 бр. бакпулвер
2 бр. ванилия
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме с миксер яйцата със захарта до побеляване. Сипваме прясното мляко, олиото, солта и добавяме постепенно от пресятото брашно и бакпулвера. Разбиваме до гладка смес.
Добавяме ванилията.
Печем гофретите в загрят гофретник.
Преди да сипем по-малко от сместа, намазваме формата със силиконова четка с малко олио. Слагаме в средата на всяка от формите около 50 гр. от сместа. Може да се използва сладоледена лъжица за мярка. Не препълваме формата, за да не изтече сместа. Печем вафлите до златист цвят.
Отнема около 5 минути.
Да ви е сладко!
Още авторски рецепти на Надежда Сотирова - четете ТУК