„Колкото по-кратка е прегръдката, толкова повече посетители ще имат шанс за такава. Ако искате по-дълга - отидете на паркинга", коментира ръководителят на аерогарата

Нов знак на летище предизвиква едновременно смях и възмущение. Аерогарата на новозеландския град Дънидин ограничава времето за прегръдка на своите посетители до максимум три минути.

Според служителите на летището това оставя достатъчно време на всички да се сбогуват в натоварената зала за заминаване, посочва Си Ен Ен, като се позовава на публикация във Фейсбук, която събира разнопосочни като реакции коментари.

Ръководителят на летището Даниел Де Боно казва в радио интервю, че според проучване само 20 секунди били достатъчни, за да се освободи „хормонът на любовта" окситоцин по време на прегръдка.

Според него колкото по-кратка е прегръдката, толкова повече посетители ще имат шанс за такава.

Според него колкото по-кратка е прегръдката, толкова повече посетители ще имат шанс за такава.

„Ако искате да се гушкате по-дълго преди пътуване, трябва да отидете на паркинга за автомобили. Можете да останете там 15 минути безплатно - а персоналът на летището ни е видял много хора там през последните години", коментира още Боно.