Британската фондация за антарктическо наследство намери работник за „най-готината работа в света“, а именно началник на най-южната пощенска служба, разположена в Антарктика. 

34-годишният Джордж Кларк, който преди това е организирал музикални фестивали, никога преди не е управлявал поща или е броил пингвини, за да си изкарва прехраната. Скоро обаче тези и други специфични задачи ще станат част от ежедневието му, пише The Guardian.

Екипът от петима се набира от Antarctic Heritage, благотворителна организация, посветена на опазването на историческите британски бази на континента. Следващия месец цялата група ще отиде в бившата изследователска станция на остров Гудиър, който се намира близо до Антарктическия полуостров. Те ще живеят там шест месеца, като ще извършват ремонти, ще наблюдават дивата природа и ще посрещат посетителите на круизен кораб.Цял екран

Кларк от Бристол издигна кандидатурата си по-рано тази година.

„Мислех, че няма да загубя нищо, ако кандидатствам. С нетърпение чакам да се събудя и да пия сутрешното си кафе, докато гледам Антарктида ”, казва той.

Идеята да има пощенска служба на такова отдалечено място изглежда луда, каза той, но за много посетители ключова част от пътуването е изпращането на пощенска картичка или писмо до дома оттук.

Освен че опазва обектите на наследството, благотворителната организация има за цел да вдъхнови хората да видят континента по различен начин и да запази това невероятно място за бъдещите поколения.

Най-добрата работа в света, работа, свободни работни места за хора без опит, АнтарктидаЦял екран
Британската фондация за антарктическо наследство намери работник за „най-страхотната работа в света“ Снимка:  Handout
 
„Част от радостта да отидеш на такова отдалечено място е да бъдеш леко откъснат от света. Така че със сигурност не мисля, че ще скролвам в телефоните си всяка вечер“, убеден е Кларк.