В Reddit мъж сподели как е успял да спечели дело срещу бившия си хазяин, който неоправдано приспаднал 600 долара от депозита. Мъжът разказва, че много искал да се бори срещу тази несправедливост, но "нямал никакви боеприпаси" (липса на подробни снимки от преди влизането), с които да го направи.

Затова той решил да използва ChatGPT. 

"Знам какви ще бъдат много от първите ви мисли - че това е рисковано, не е заместване на адвокат и т.н. Но моля, изслушайте ме.", започва публикацията си потребител на име MonkeyIncidentOf93.

"Дадох договора си за наем на изкуствения интелект и го попитах дали има нещо, което мога да използвам, за да си помогна. Веднага установи, че наемодателят е нарушил конкретен закон, приет през 2019 г. в моя район, който забранява начисляването на повече от един месечен наем като депозит."

Като се има предвид, че наемодателят вече е признал писмено, че е нарушил закона и все още отказва да върне депозита, мъжът е уверен, че съдията ще му присъди благоприятно решение. Потърпевшият искал само $600 обратно, но сега може да спечели $4k от този иск.

"Също така беше изключително полезно, че ми помогна да разбера съдебната процедура, как да подготвя и организирам своя случай и как да се защитя срещу ответен и неоснователен насрещен иск от $5k, който наемодателят реши да заведе срещу мен в отговор.", разказва мъжът.

"Най-добрите 20 долара, които някога съм харчил!", заявява той.

Делото за сега е отложено, очаква се то да се състои този месец.