Въпреки че никой от нас не може да предвиди кога, къде и защо животът ни ще приключи, медицинска сестра в хоспис вярва, че телата ни могат да говорят много вместо нас.
 
Има определени признаци и симптоми, на които вероятно мнозина не биха обърнали внимание, но за Джули Макфадън те са трудни за пропускане.
 
Базираната в Лос Анджелис медицинска сестра си постави за мисия да облекчи страха и стигмата около смъртта и събра повече от един милион последователи в социалните медии със своите информативни видеоклипове по зловещата тема.
 
Като медицинска сестра в хоспис за възрастни, Джули е виждала много хора да напускат този свят.

В един от своите видеоклипове в TikTok тя разкри, че обикновено има няколко насоки, които предполагат, че пациент е към края на живота си - което може да се случи до шест месеца, преди да се случи в действителност.
 
Джули разказа на последователите си какво се случва на всеки различен, като обясни, че различни симптоми обикновено се появяват половин година, три месеца, един месец и няколко седмици, преди някой да почине.
 
„Ще имате много генерализирани симптоми. Първо, ще бъдете по-малко социални. Така че ще бъдете по-интровертни, отколкото екстровертни“, каза Джули.
 
„Второ, ще спите много повече. И трето, ще ядете и пиете много по-малко. Виждам, че това се случва на буквално всички в хосписа.“

Бързото идентифициране на тези симптоми позволява на персонала да се намеси в точното време, за да контролира дискомфорта и да увеличи максимално качеството на живот.
 
Джули обясни, че до тримесечната граница ще забележите повече слабост и значително влошаване.
 
„Обикновено след един месец хората ще започнат да виждат „невидимото“, виденията. Те ще виждат мъртви роднини, мъртви близки, мъртви домашни любимци, стари приятели, които са починали.
 
„Отново, не всички – но много, много хора ще започнат да виждат тези неща след около един месец.“

Джули обясни, че хората в нейната професия позволяват на тялото да бъде „водач“ и те просто искат да направят прехода възможно най-лесен за самия пациент, както и за техните близки.
 
„Колкото повече се приближавате до смъртта, толкова по-лесно е за здравните работници, които го виждат през цялото време, да го разберат“, добави тя.
 
Превод: GlasNews.bg