Магнитната буря е резултат от взаимодействието на слънчевия вятър с магнитното поле на Земята. Бурите продължават от няколко часа до няколко дни и тяхната интензивност, според метеоролозите, влияе пряко на нашето благосъстояние и настроение.

На 19 юни 2024 г. се предвиждат мощни изригвания на Слънцето, което означава, че ще бъдем обхванати от мощна магнитна буря, която ще достигне жълтото ниво на опасност. Очаква се да продължи до 23 юни.

Какво не трябва да правите по време на магнитна буря:

  • Избягвайте конфликти: В периода на магнитните бури хората могат да бъдат по-раздразнителни и склонни към конфликти. Опитайте се да избягвате ситуации, които могат да доведат до кавги.
  • Претоварване с работа: Избягвайте прекомерно физическо и психическо натоварване. Енергийната нестабилност може да доведе до умора.
  • Избявайте алкохола: Алкохолът, кофеинът и други стимуланти могат да увеличат чувството на дисбаланс и да причинят безпокойство.
  • Отложете вземането на важни решения: Смята се, че в такива периоди интуицията може да бъде по-малко надеждна и затова е по-добре да отложите важните решения за по-стабилно време.
  • Злоупотреба с гадаене и магически ритуали: Енергийната нестабилност може да повлияе негативно на резултатите от гадаене и ритуали, като ги направи по-малко точни или дори подвеждащи.

Какво се препоръчва да се прави по време на магнитна буря?

  • Обърнете внимание на вашето благополучие: Бъдете наясно със сигналите на тялото и емоционалните си състояния по време на магнитна буря. Запишете вашите чувства и реакции, за да разберете по-добре как те са свързани с промените във времето.
  • Медитация: Периодът на магнитната буря се счита за добро време за медитация. Енергията се засилва и това може да помогне за задълбочаване на медитативните практики.
  • Почистващи ритуали: Това време е подходящо за провеждане на почистващи ритуали, както физически (почистване на къщата), така и духовни (почистване на аурата, енергийни полета).
  • Заземяващи практики: Препоръчително е да прекарвате повече време сред природата, да ходите боси по земята, да правите йога или други практики, които помагат за заземяването.
  • Дихателни упражнения: Дълбокото дишане и други дихателни техники могат да помогнат за стабилизиране на енергията и намаляване на стреса.

Метеочувствителните хора могат да изпитват силно главоболие, нарушения в съня, разконцентриране във вестибуларния апарат и най-вече промени в нормалното кръвно налягане. 

Ефектите от магнитната активност се свързват също със значително повишена честота на тревожност, депресия, биполярно разстройство.

Сред другите негативни ефекти от магнитните бури върху здравето ни са сърцебиене и чувство за общо неразположение.

Хората със сърдечно-съдови заболявания, мигрени и различни хронични болестни състояния усещат по-силно влиянието на тези явления.