Предястието е онази част от менюто, която често пропускаме или, на която обръщаме внимание на специални поводи. Когато се сблъскате с четиристепенно меню, то очаквайте второто нещо, което да бъде сервирано пред вас да бъде предястието. То се сервира преди основното и в много от случаите е студен ордьовър.
Обикновено е такова, че да бъде „изядено с ръка“ или с минимално използване на прибори. За първоизточници на предястието се смятат Русия и Китай, но има сведения още от Римската империя, където се е сервирало по две основни ястия- едното по- оскъдно, което е минавало за ордьовър.
Хапки с крема сирене и краставици.
Колкото и обикновено звучи, това е едно от най- предпочитаните предястия. В един от най- скъпите холандски ресторанти, може да си поръчате срещу 86 евро.
Руле със сирене и прошуто.
Представлява малки палачинкови хапки, навити на руло. Разбира се сиренето и прошутото трябва да са от най- високо качество. Този италиански ордьовър, може да поръчате срещу 165 евро, в Милано.
Пилешки дип.
Приготвя се от пилешко месо и крема сирене, приготвени под формата на мус, запечен с три вида сирена. Него може да консумирате в Бъфало срещу 190 евро.
Кралски скариди със сметана.
Това популярно предястие се предлага в едни от най-добрите ресторанти в света. В Дубай може да го поръчате срещу 325 евро.
Пълнени домати „Капрезе“.
Този мини ордьовър представлява пълнен домат с бекон, гъста сметана, маслини и моцарела. В известен хотел в Швейцария, може да си го поръчате срещу скромната сума от 184 евро
Прочетете още
- 20:42 Два счупени световни рекорда - Карлос Насар с безупречно представяне в Кишинев!
- 16:11 Великден в писма: Какво бих казал на себе си в мълчаливата събота
- 15:00 Великденски "поздрав": Замериха кола с яйца в Ямбол СНИМКА
- 19:00 55 предписания са били игнорирани в ОПУ - Смолян, бебето плати с живота си