Пролетните рулца са универсален вариант както за вечеря, така и за лека закуска на работа или в училище. Предлагаме да приготвим арабски палачинки по рецептата от блога djama_food.
Съставки:
Мляко - 500 мл;
Брашно - 2 чаши;
Вряща вода - 1 чаша;
Мая - 2 с.л. л;
Захар - 2 ч.л.;
Сол - 1/2 ч.л.
За пълнежа:
Пилешко филе - 200 г;
Гъби - 300 г;
Сирене - 100 г;
Сметана - - 50 мл;
Масло - 3 с.л. л;
Лук -1 бр.
Сол, черен пипер на вкус;
По желание можете да добавите зеле и домат към пълнежа.
Метод на готвене:
Изсипете млякото, врящата вода в дълбока купа, разбъркайте, след това добавете захарта, солта и маята там. Пресейте брашното на няколко пъти и отново разбъркайте добре. Тестото за палачинки е готово. Оставете за 15 минути, така че тестото да втаса малко и след това изпечете палачинки в сух тиган от едната страна до златисто кафяво, от друга страна палачинката трябва да стегне напълно и това е всичко, не е нужно да пържите до златисто кафяво.
Пилешкото филе се нарязва на ситно и се запържва в растително масло, след което се добавят ситно нарязания лук и ситно нарязаните гъби и се запържва на слаб огън още 15 минути. Махнете капака, оставете сока да се изпари и добавете сол, черен пипер и сметана. Гответе още няколко минути.
Оформете палачинки, както е показано на видеото и изпечете готовите палачинки в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. Сервирайте горещи на масата. Може да се сервира със заквасена сметана или друг сос.
View this post on Instagram
Палачинката 18:07, 20.12.2022
Правя си палачинки всеки скапан божи ден, за да не умра от глад. Мисля се за касапче, но скоро главата ми може и да увисне на коледната примка. Nazdrave