Бреговете на Марица са любимо място на пловдивчани - въпреки тревите, много хора обичат да прекарват време край спокойните води на реката.

Дама успя да вчечатли местните жители, минаващи в района,  тази вечер. Тя била забелязана да свири на традиционна българска гайда до водата.

Жената, облечена в стилна черна рокля, стояла с гръб към каменните диги. Нейна снимка бива споделена в социалната мрежа Facebook, където буди вълна от позитивни реакции.

"Рядко може да видиш жена да свири на гайда. И то в Пловдив  - покрай реката", заключава Слав К.
 
"Всъщност, това е най - доброто място да чуеш гайда в Пловдив! И то от жена!... Аплодисменти за куража и действията на тази прекрасна жена!", добавя Николай З.
 
"Чудесно!", коментира Кирил К.
 
"Утре всички, дето могат или се учат да свирят - на реката! Тъкмо и тези, с комшии музиканти, да си починат", пише е Васко Д.
 
Каква мелодия е изпълнявала дамата - пловдивчани не споделят.
 
Припомняме, че една от култовите песни, показващи звучността на инструмента е,  „Излел е Дельо хайдутин“. В изпълнение на Валя Балканска, произведението е част от музикалните изпълнения на борда на „Вояджър“ – космически апарат, изпратен в космоса на 5 септември 1977 г.