Жега скова цяла България, а температурите достигнаха екстремни стойности. Такиво се очертават да бъде времето и през следващите дни, а това се отразява на всички в страната - и хора, и животни, а всеки се спасява както може.

Момент от борбата с топлина сподели дама, която станала свидетел на любопитна гледка и избра да я сподели в социалната мрежа Facebook.

Щъркел кацнал в нейния двор и бързо-бързо се устремил към чешмата. Красивата птица не се поколебала, а започнала да пие от течащата струя вода. Кадрите са заснети в село Крива бара, област Враца.

Водопоя от мивката обаче била трудна задача, а дамата му сипала в специален съд, но в него птицата избрала да си направи баня, потапяйки краката си.

След това посещението на пернатият гост продължило из градината на къщата.

Мария Кюрчева предполага, че щъркелът е на млада възраст и тепърва се учи да лети.

 "Моят приятел пак е при мен... Явно се е опитал да лети и сега не може да се върне в гнездото?", пише Мария Кюрчева.

 

Припомняме, че пикът на екстремно високите температури ще бъде в сряда, след като НИМХ обяви червен код за опасни жеги и високи температури за цялата страна.

След обяд над източните райони и Дунавската равнина ще се развива купеста облачност и на изолирани места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток-североизток. Ще е много горещо, с максимални температури между 37 и 42 градуса, в София - около 37 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.