Периодът на Новолуние може да повлияе силно на емоционалното ви състояние, има риск да изпаднете в трудни и конфузни ситуации, трябва да внимавате. Астрологът Анджела Пърл обясни какво означава Новолуние в Дева и какво не трябва да се прави в тази фаза на Луната.

Какво означава Новолуние в Дева?

Новолунието, което настъпва днес, 3 септември, в знака Дева, може да ни засегне 3 дни преди и 3 дни след това. Новолунието в Дева символизира време на пречистване, самоусъвършенстване и подготовка за нов етап от живота. Девата, като знак, се свързва с ред, анализ, детайлност и здраве. По време на Новолунието в този знак има възможност да се съсредоточите върху подобряване на ежедневните навици, разработване на планове и организация.

Времето е подходящо за стартиране на проекти, свързани с работа върху себе си, подреждане на нещата в живота и възстановяване на вътрешния баланс. Енергията на Девата ви помага да обръщате внимание на детайлите, което ви помага да развиете по-дълбоко разбиране на вашите нужди и стъпките, необходими за постигането им.

Също така, Новолунието в Дева подкрепя намеренията, свързани със здравето, грижата за тялото и прочистването на физическото и емоционалното пространство. Езотериците смятат, че през този период е особено важно да слушате тялото си и да обърнете внимание на психическото здраве.

Новолунието в Дева е благоприятно за медитация и практики, насочени към хармонизиране на вътрешния свят, работа със земните енергии и укрепване на връзките с природата.

Какво можете да правите по време на Новолуние:

простете на враговете си;
планирайте близкото бъдеще;
решаване на финансови въпроси, разпределяне на дългове;
ангажирайте се с творчество;
правете благотворителна дейност;
физическа активност;
правете йога и медитация;
направете проверка (цялостен преглед) на тялото;
вършете домакинска работа.

Какво не трябва да се прави на Новолуние:

да започвате нови важни неща (само план);
пътуване, особено далеч;
да правите инжекции за красота и пластични операции;
да пиете алкохол и мазни храни;
да правите големи покупки (недвижими имоти, акции).