Двама приятели предизвикаха фурор, докато правят своето шестдневно тандемно колоездене, но с една малка особеност – и двамата са напълно голи.

36-годишният Нийл Кокс и 25-годишната Джей Антик тръгнаха в събота на голо пътуване от 420 км в Англия.

Двамата са натуристи - което означава, че обичат да прекарват времето си голи - и искаха да видят малко естествена красота в югозападна Англия. Затова Нийл и Джей решили да карат колело голи от Глостър до Бристол.

От както са започнали двамата са прекарани нощите си на къмпинг, в хотели или пансиони със закуска. През пътешествието си те ходили заедно да пазаруват, дори и на барове, отново - чисто голи.

Сега в Корнуол те са в последния етап от своето голо приключение. Те казват, че отговорът към тях досега е бил „изключително положителен“.

"Хората в социалните медии винаги имат мнение – но не сме имали много негативни реакции.", казват двамата пре New York Post. „Хората в Гластънбъри бяха изключително позитивни. В Бристол пък жителите имаха странно безразличие, но ние искаме да бъде така."

„Имаше моменти, когато се притеснявах от негативна реакция, но всичко беше в главата ми.", споделя Нийл, който уточнява, че след Гластънбъри са се облекли. Не защото искали, ами защото било ветровито и започнало да вали.

„В Гластънбъри беше почти страшно положително. Една дама дори ни благодари.", разказва Джей.

Нийл каза, че хората в социалните медии не обичат голотата им, когато той споделил пътуването им в местна група във Facebook. Един коментира: „Вие може да обичате да се виждате голи, но това не означава, че ние искаме да виждаме голотата ви. Имайте повече уважение към другите хора!“ А друг добави: „Никога не съм разбирал нуждата на хората да привличат вниманието към себе си, без да предлагат нищо на останалата част от обществото.“

 

Но други скочиха да ги защитят – като един каза „Браво на тях!“ и друг казва, че е „добре да се противодейства на медийното изобразяване на тела в наши дни“.

Нийл обясни, че техният натуризъм не трябва да обижда никого – това е просто естествен начин на живот. Той каза: „Не мисля, че голите тела са лоши или опасни. Това не е сексуално нещо – имам приятелка от 10 години и тя се чувства удобно да ходя на пътувания с други жени, защото знае, че това е полезно нещо и нищо не се случва."

„В света има много проблеми около образа на тялото и ако можем да направим нещо, за да накараме хората да мислят, че всички тела са ОК, тогава това е нещо добро.“

„Чух някъде, че предполагаемото по-голямо излагане на несексуална голота може да има добро въздействие върху представата на другите за себе си. Мисля, че това винаги е хубаво нещо в днешно време.“, казва Джей.

Нийл добави: „Чувствам се по-щастлив и по-малко стресиран, когато съм гол. И повечето хора изглежда подкрепят това."