Дългоочакваното отпадане на мерките срещу коронавируса няма да се случи от първи април, както се очакваше. Това съобщиха извънредно от Министерството на лъжата!

Хванахте ли се? Разбира се, за тези от вас, които се шокираха – това е само първоаприлската шега, с която решихме да ви изненадаме. Надяваме се денят ви да започне с настроение и колоритни идеи за лъжа. Все пак днес ни се е паднало.

Но трябва обаче да сме честни, ако мерките бяха върнати, нямаше да ни е толкова забавно. Изминаха цели две години, през които се редуваха какви ли не ограничения на свободата ни. За някои „доброволната и безплатна ваксинация“ например се равняваше на „доброволното налагане на мир“ от страна на Русия в Украйна.

Много хора загинаха заради болестта. Някои, въпреки че имаха поставена имунизация, други - защото я нямаха, и трети по безброй причини.  

Бизнесът понесе големи загуби и много хора загубиха работата си. Има и още един момент, който съвсем не е за пренебрегване – психичното здраве. Определено много хора са почувствали напрежение от необходимата дистанция и изолация.

Но да се върнем на 1 април, защото наистина мерките от днес отпадат. Носенето на маски вече е с пожелателен характер.

„След близо 2 години, от 1 април България вече няма да е в ситуация на извънредна епидемична обстановка. Решението е на Министерския съвет, което беше формирано в резултат на едномесечни дискусии. Това означава, че отпадат въведените в страната противоепидемични мерки, с които някои от нас свикнаха да живеят“, посочи министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова по време на пресконференция в МЗ. Това вече си е самата истина.

Успешен ден! И не забравяйте да си поставите бустерна доза настроение, което профилактично да разпръсквате без предпазни средства на хората около вас.