На 7-годишно момче му е отказан паспорт, защото името му нарушава авторските права на „Междузвездни войни“.

Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство отказа да издаде паспорт на Локи Скайуокър Моубрей, защото името му е нарушение на авторските права на франчайза.

Семейството планирало да отиде на почивка в Доминиканската република през октомври.

Локи Скайуокър Моубрей е роден на 4 май 2017 г. Тъй като денят е известен като Ден на Междузвездни войни, двойката реши да го кръсти на един от героите.

Семейството твърди, че Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство им е казал да премахнат името Skywalker или да получат разрешение от Disney, която притежава авторските права върху франчайза Star Wars.

"Не знаехме, че това може да е потенциален проблем. Разбираме, че второто име на Локи е защитено с авторски права, но нямаме намерение да го използваме за лична изгода.", каза бащата на Локи - Крисчън Моубрей. "Разбирам позицията и мотивите им, но вярвам, че трябва да признаят, че модерните имена се развиват. Мога да разбера, ако възрастен промени името си за „каскада“, но това не е така за дете от раждането."

След като историята стана по-популярна, Министерството на вътрешните работи информирало двойката в имейл, че в крайна сметка на сина им ще бъде издаден паспорт.