Френската кухня е известна със своята изтънченост и изискан вкус, така че не е изненадващо, че много ястия са много популярни не само в ресторантите, но и в домашните менюта. Предлагаме да приготвите пилешки бутчета на френски за обяд или вечеря, които ще украсят и подчертаят всяка маса.
Съставки:
Пилешки бутчета - 6 бр.;
Готово бутер тесто - 1 кг;
Сирене - 250 g;
Сол на вкус;
Смлян черен пипер - на вкус;
Растително масло - 1 супена лъжица л;
Чесън - на вкус;
Зеленина - на вкус.
Метод на готвене:
Измийте добре пилешките бутчета, подсушете върху хартиена кърпа, намажете със сол, черен пипер и чесън на вкус. Оставете ги за два часа, така че да се напоят добре.
Нарежете сиренето на филийки с дебелина половин сантиметър. Внимателно повдигнете кожата на краката и поставете там резените сирене.
Тестото се разточва на тънко и се нарязва на ленти с ширина един и половина до два сантиметра и всяко бутче се увива с ленти тесто. Трябва да започнете да увивате месото в тестото от тясната страна. За да направите ястието румено, можете да намажете тестото с жълтък.
Намажете тава за печене с растително масло или покрийте с хартия за печене, разпределете бутчетата и поставете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за 40-60 минути.
Украсете готовото ястие с билки.
Източник: focus.ua