Пилот разкри едно секретните места в самолетите, за което  знае само персонала. До помещението води тайно стълбище.

Често в самолетите има различни скрити помещения, в които се складира ключова екипировка. Като понякога тези места се намират дори зад седалките на някои пътници.

Оказва се, че по същата логика в някои самолети има секции, предназначени само са стюрдите, обслужващи пътниците. А пилот разкри за тях в своя акаунт в Twiter.

САЩ свалиха нов обект, представляващ заплаха за самолети

Стий Джорджано показва някои от помещенията за екипажа, изградени в “Боинг” 787-9 Дриймлайнър. До едно от тях се стига през врата, която води до скрито стълбище.

Те водят до няколко легла, които са осигурени за почивка на екипажа. Местата са едно до друго, а така личното пространство няма да е просторно.

Самолет избухна в пламъци по време на полет ВИДЕО

Много граждани, които редовно пътуват със самолети, споделят, че не са и подозирали за това. Като често са изпадали в почуда, когато чували стъпки над главите си в пътническия салон.

Не липсват и бивши и настоящи стюарди, отбелязващи, че подобни помещения са достатъчно комфортни, независимо от размерите си. Като са изключително нужни при нужда от сън. Други определят импровизираните спални за  “клаустрофобични”.

Превод: GlasNews.bg