За да направите тази баница с гъби и лук, не е нужно да сте умел готвач или професионален готвач. Много блогъри приготвят пай с гъби и лук и е много вкусен. Особено ако вземете готово бутер тесто. След това остава само да подготвите пълнежа. Рецептата беше споделена в сайта Click, а вие можете да блеснете с нея на новогодишната трапеза. Особено ако за Коледа вече сте направили традиционната българска баница.

Съставки:

500 г - гъби (шампиньони);
голям лук;
2-3 скилидки чесън;
зехтин;
сол и черен пипер;
магданоз;
бутер тесто;
настъргана моцарела;
супена лъжица разтопено масло.

Приготвяне:

Започваме със запържването на гъбите и лука. Запържете гъбите в малко зехтин и щом се изпари течността от тях, добавете лука. Минута преди да изключите котлона, добавете чесъна и овкусете със сол и черен пипер. Добавете наситнен магданоз и оставете плънката да изстине.

След това правим тестото. Поставете лист тесто върху тава, покрита с хартия за печене. Разрязваме по краищата, за да оформим пухкави страни. Отгоре поставете слой настъргана моцарела и смес от гъби.

Намажете страните с малко разтопено масло и поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути, докато бутер тестото стане златисто. Нарежете на порции и сервирайте.

@cosanzenele.gatesc Oricine poate face aceasta bunatate cu ciuperci si ceapa. Ingrediente putine, timp scurt de pregatire si un rezultat perfect. Sfatul nostru este sa dublati cantitatile daca vreti sa va ramana si pentru a doua zi. ????Lista ingrediente: - 500 g de ciuperci; - o ceapa; - 2-3 catei de usturoi; - ulei de masline; - sare si piper; - patrunjel; - aluat foitaj; - mozzarella rasa; - o lingura de unt topit. ????????‍????Mod de pregatire: Calim ciupercile in putin ulei de masline si, imediat ce se evapora apa din ele, adaugam si ceapa. Cu un minut inainte de a opri focul punem si usturoiul si condimentam cu sare si piper. Incheiem cu patrunjelul maruntit si lasam putin la racit. Intre timp, ne ocupam de aluat, pe care il intindem pe o hartie de copt, il taiem pe laterale pentru a lasa marginile pufoase. Adaugam mozzarella rasa si mixul de ciuperci (incercam sa evitam marginile taiate). Ungem lateralele cu putin unt topit si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute (pana se rumeneste foitajul). Rezultatul? O bunatate ce dispare rapid din tava. Urmariti Cosanzenele Gatesc pentru mai multe delicii. #FoodFest ♬ original sound - cosanzenele.gatesc