Погребален дом в Полша издаде необичайно извинение в събота, след като труп, който са транспортирали, падна от катафалка в движение.

Полските медии съобщиха, че мъж шофирал по улица в петък в Сталова Вола, град в югоизточна Полша, когато за първи път видял чаршаф на прозореца на колата си. Когато чаршафът се свлякъл надолу, той видя тяло, проснато на пътя. За момент шофьорът се уплаши, че е блъснал човека.

Местни медии публикуваха снимка на трупа, лежащ върху пешеходна пътека с бели ивици, където падна от катафалката.

Компанията, транспортираща трупа, Hades Funeral Services, излезе с изявление в събота, като пое отговорност за инцидента и обвини техническа повреда на катафалката.

„С дълбоко съжаление ви съобщаваме, че в резултат на неочаквана техническа повреда на електрическата ключалка на задната врата в катафалката, по време на транспортирането на тялото на загиналия, настъпи злощастно събитие, което не отразява високите стандарти на нашата компания, нашата дълбока съпричастност към семействата на починалите и уважението, което винаги проявяваме към починалите“, пише компанията в изявление, публикувано на нейния уебсайт.

Те се извиниха на „всички, които бяха разочаровани и разстроени от това събитие“.

Снимка: Freepik, илюстративна