Ефектно и напълно празнична закуска с пиле и гъби - ястие, което ще допълни всяка празнична трапеза и няма да остане дълго на нея. Днес ви предлагаме рецепта от известния кулинарен блогър Олга Головина. Тази закуска може да се използва и като предястие, гарантираме ви, че веднага ще привлече вниманието, а вкусът му ще зарадва вашите гости.

Съставки:

тортила - 4 бр.;
пилешко филе - 1 бр.;
твърдо сирене - 100 г;
варени яйца - 2 бр;
шампиньони - 200 г;
чесън - 2 скилидки;
зеленина - по избор;
ядки;
сол, черен пипер - на вкус.
 
Метод на готвене:

Сварете пилешкото филе в подсолена вода с черен пипер и дафинов лист. Нарежете готовото месо на кубчета или накъсайте на фибри.

Нарежете гъбите на кубчета и ги запържете до готовност. Сварете твърдо яйцата и ги настържете заедно със сиренето на ситно ренде.

Смесете всички съставки в купа, добавете сол и черен пипер, добавете чесън, прекаран през преса. Всичко се разбърква добре.

Нарежете тортилите наполовина, навийте ги на фунийки и ги закрепете с клечка за зъби. Може също да ги намажете с яйце и да ги поръсите със сусам. Поставете фунийките в тава, застлана с хартия за печене, и ги поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути, за да изсъхнат и запазят добре формата си.

Напълнете тортилите с пълнеж и оваляйте горната част в нарязани ядки. Хрупкавите фунийки с вкусна плънка са готови.

Да ви е вкусно!