27-годишната Савана Харисън е професионален "ловец" на прелюбодейци. Тя използва социалните мрежи, за да разкрие мъже, които биха изневерили на партньорките си, след като самата тя е преживяла подобно нещо.

Тя иска да помогне на други жени да избегнат същото разбито сърце, което и тя е изпитвала, затова започнала работа за компания, наречена Lazo, която описва себе си като „инструмент, предназначен да вижда намеренията и да се отърве от токсичните връзки“.

Сега й плащат да провежда десетки тестове за лоялност на месец на хора, заподозрени в изневяра на партньорите си.

„Видях някои коментари, в които се казва, че всичко е объркано“, каза тя, но не се чувства зле от това, което прави. „Ако не можете да бъдете лоялни, тогава не трябва да сте в тази връзка.“

Савана изпраща съобщение до партньора на клиентките си, следвайки съветите и инструкциите, които са й дадени.

Обикновено жените я молят да тества техните гаджета. „Тя ще ми даде подробности за това докъде иска да отида в разговора“, казва Савана, говорейки пред SkyNews от Калифорния, където също работи и като техник за мигли.

Тя ще разбере къде се мотае гаджето и ще започне разговор, казвайки, че го е виждала в любимия му бар, или ще се преструва, че случайно му изпраща директни съобщения и снимки. „Така или иначе, ще се включа в неговите директни съобщения и ще кажа нещо, за да видя дали той ще отвърне със същото.“

По време на процеса Савана актуализира своя клиент, изпращайки им екранни снимки на всички разговори между нея и партньора. Тестът за лоялност може да продължи около пет дни, като проверяващи като Savanna стигат до уреждане на срещи с целта, на която няма да се появят.

В скорошен тест Савана била помолена да "определи дата, на която клиентката да отиде вместо нея". 

Според експерт по връзките, тестът за лоялност не е здравословен начин за изграждане на доверие във връзката ви.

„Би било много по-добре да говорим защо се чувстват несигурни във връзката“, каза Мариан О'Конър, консултант и психосексуален терапевт. Тя също така съветва да помислите защо не вярвате на партньора си и дали не се случва нещо по-дълбоко. „Това ли е опитът, който сте имали във всички връзки? Тази липса на доверие нещо от детството ли е или е в тази конкретна връзка?“

От компанията Lazo уточниха, че не се опитват да "уловят" прелюбодейците. 

„Възможно е да има това погрешно схващане, че сме тук, за да примамваме хората“, казва Ашлин Накасу, мениджър в Lazo. 

Тя казва, че всичко, което компанията прави, е да помага на хората да потвърдят това, което вече подозират - че връзката им е приключила. „Често те просто се нуждаят от това доказателство, този последен ритник в задника, за да им кажат: „Това е грешният човек за вас“, каза тя.

Тестовете обикновено струват между $50 и $80, но цената варира от пул до пул, като някои таксуват над $100 (£75) за услугите си. „Не ме интересуват парите“, казва Савана. „Това е повече да помагам на други момичета, защото съм бил там.“

Може Lazo да е сравнително нова компания (от януари), но тестовете за лоялност не са нова концепция.

Хаштагът „тест за лоялност“ вече имаше милиони гледания в TikTok преди стартирането на Lazo, като подозрителни партньори често намираха непознати в интернет и ги молят да тестват партньорите си.