Какво можете да направите, за да запазите джинджифиловите бисквитки и канелените звезди, изпечени за Коледа, и да останат свежи възможно най-дълго? Вижте един проверен метод.

Коледа бързо наближава, а празничната суматоха вече е в разгара си. Домакините приготвят мъфини, бисквитки, меденки с всякакви форми и размери – и често много повече, отколкото гостите им могат да изядат физически. И тогава какво да правим с останалата част от лакомството? В крайна сметка коледните печени изделия изсъхват бързо и губят вкуса си.

За щастие има един лесен начин да запазите вкуса и текстурата на вашите домашни сладкарски изделия за няколко седмици.

Първо, трябва да поставите печените продукти в съд с херметичен капак. След това поставете там парче прясна ябълка. Благодарение на допълнителната влага, този плод ще се изпари, меките храни като меденки или звездички от канела ще останат сочни за по-дълго. Единственото условие е да смените ябълката с нова веднага щом по нея започнат да се появяват кафяви петна.

Пробвайте, няма да съжалявате!