Австралийският радиоводещ Мати Актън шокира слушателите, като разкри, че е станал дядо на 37 години.

Известен с успешното си радиошоу "За закуска" и с предишните си предавания в известни станции като Sunshine Coast, Gold Coast и 2Day FM в Сидни, Мати зарадва феновете, като разкри, че е станал дядо на живо в ефир.

Домакинът разкри вълнуващата новина на своите колеги, Став Дейвидсън и Аби Коулман, за закуска преди няколко дни по забавен начин, докато обсъждали лотарията, която направили, за да познаят кога бебето може да се роди.

Аби попита Мати какво може да е неговото предположение, напомняйки му, че терминът е 5 октомври.

„Ще пробвам с 30 септември“, каза Мати.

„Това беше вчера“, отговори невярващо Став, преди колегите му да свържат точките и да попитат развълнувано: „Родихте ли вече бебето?“

„Тя се роди снощи“, потвърди Мати, докато звукозаписното студио избухна в смях и вълнение, когато нарекоха домакина „дядо“.

В социалните медии Мати сподели снимки на срещата на семейството с най-новия член и озаглави сладката колекция от изображения: „Добре дошла в семейството Илирия Фей Актън! Обичаме и те обожаваме.“

Феновете не можаха да повярват, че водещият е дядо преди да навърши 40 и се втурнаха в коментарите, за да го поздравят – и да обяснят объркването си.

Мати с внучката си, "Първият път, когато я срещам"

„Поздравления за всички! Но как си дядо? Мислех, че си на 30 и нещо!", попита потребител. „Чакай… Дядо? Математиката не излиза!", коментира пък друг. "Ти си дядо? Но ти си като на 30!", писаха още много коментиращи.

Мати се запознава със съпругата си Естър, когато е на 18, а тя на 22. Тя има син на име Итън от предишна връзка, а Мати има Итън като свой, откакто е едва на три години.

Двойката се запознава, когато той изпълнява първата си работа в радиото в Тувумба. Те имат още две деца заедно.

Двойката споделя по-малки деца Ксандър, на 10, и Идън, на седем, които ще бъдат по-близки по възраст до племенницата си, отколкото до техния полубрат Итън, който сега е на 23.