Мистерията около Бермудския триъгълник отдавна озадачава умовете на мнозина, но изглежда най-накрая е разгадана.

Смъртоносната зона между Флорида,Пуерто Рико и Бермудските острови стана скандална през годините поради големия брой хора, които влизат, но никога не излизат от другата страна. Бермудският триъгълник обхваща огромните 700 000 километра океан и е много натоварен участък от морето.

Много теории на конспирацията се появиха около Бермудския триъгълник през годините, някои по-правдоподобни от други. Някои предполагат съществуването на свръхестествена сила или извънземни нашественици, които залавят хора за своите експериментални изследвания.

Карл Крузелницки, австралийски учен, разби мита за големия брой изчезвания, като посочи най-често срещания, но „прост“ научен факт. Австралийският учен каза, че неразгаданите мистерии на Бермудския триъгълник вероятно се дължат на просто „човешка грешка и лошо време“ поради близостта му до екватора, а не на извънземни и митични сили.

Крузелницки казва: „Близо е до екватора, близо до богата част на света – Америка – следователно имате много трафик.“

Крузелницки повтори факта, че регионът, в който корабите навлизат в Атлантическия океан, наистина включва някакви необичайни характеристики и няма „нищо необичайно“ в триъгълника. Ученият добави: „Според бреговата охрана на САЩ броят на изчезналите в Бермудския триъгълник е същият като навсякъде по света на процентна база.“