Ретроградният Юпитер помага за преоценка на миналите постижения и насочване на усилията към вътрешно израстване. Сега е по-добре да не започвате големи проекти и да не насилвате нещата.

Астрологът Анджела Пърл ни каза какво да очакваме от ретрограден Юпитер, както и какво можем и какво не можем да правим през този период.

Кога Юпитер става ретрограден?

Днес, 9 октомври 2024 г., Юпитер започна своето ретроградно движение. Това ще продължи до 4 февруари 2025 г. През този период влиянието на планетата става по-интроспективно и ние започваме да преоценяваме нашите житейски цели, философски вярвания и подход към овластяване.

За какво е отговорен Юпитер?

Юпитер е планетата на късмета, разширяването, растежа и възможностите. Свързва се с философия, религия, дълги пътувания, учене и справедливост. Това е планета, която насърчава личното израстване и изследването на нови хоризонти, както духовно, така и материално.

Какво да очакваме по време на ретрограден Юпитер?

Ретроградното движение на Юпитер ни принуждава да се обърнем навътре, за да преразгледаме своите вярвания, ценности и цели.

Това време може да донесе:

Преоценка на целите: проекти, които преди са изглеждали обещаващи, може да изискват преразглеждане. Може да се наложи да направите корекции в плановете си или да промените стратегията си.

Духовно развитие: Това е страхотно време да се потопите в духовни практики, да изучавате философия и да разширите вътрешния си свят. На преден план ще излязат въпросите за смисъла на живота и личностното израстване.

Липса на ясен напредък: Външните резултати може да се забавят. Може да почувствате, че растежът или късметът, които сте очаквали, изглеждат по-малко достъпни. Това е период повече за работа върху вътрешния растеж, отколкото за бързо придвижване напред.

Какво можете да правите по време на ретрограден Юпитер?

Прегледайте дългосрочните цели и стратегии, направете корекции в плановете.
Потопете се в духовни практики, медитация, философски размисли.
Преоценете вашите вярвания и подходи към живота.
Включете се в учене, навлизайки в нови теми, които изискват анализ и самопознание.

Какво не трябва да правите по време на ретрограден Юпитер?

Да стартирате големи проекти или да вземате на важни решения без внимателно обмисляне.
Да опитвате да форсирате нещата и да очаквате бързи резултати.
Риск от финансови или правни проблеми - могат да възникнат усложнения поради подценяване на детайлите.