В социалната мрежа Фейсбук Цветелина Петкова сподели рецепта за печени камби.
В своя публикация тя сподели, че е използвала 8 кг камби. Почистила ги е от семките. Наредила ги е в тава върху хартия за печене.
На всяка камба се слага сол, захар, олио, оцет и парченце дафинов лист. Солта и захарта са на върха на чаена лъжичка, а олиото и оцетът - на око.
Пекат се на горен и долен реотан с вентилатор на 220 - 250 градуса, до получаване на желания загар.
В компотен буркан на дъното се поставя счукан аспирин. "Докато са горещи с две лъжици прехвърлям камбитата в буркана и притискам лекичко. Целта е да се запази сосът, който се е образувал в камбето.", пише Цветелина.
Отгоре отново се слага счукан аспирин. Запечатват се веднага и се обръщат с капачката надолу.
По желание може след запечатване да се заварят за около 10 минути.
"Моята баба поставяше между тях и настърган морков, но на мен ми харесват повече без него. Приятен апетит!", допълва Петкова.
Снимки: Цветелина Петкова / Facebook