Кадри показаха неуспешния опит на мъж от Тексас да надхитри полицейски робот. Бягството завърши със сълзотворен газ, като мъжът, 39-годишният Феликс Делароса, беше блъснат от дроида, комично сваляйки панталоните му.

@dailymail Wild footage showed a Texas man's outrageous attempt to outsmart a police robot that ended with him being tear-gassed and rammed by the droid. #news #crime #truecrime #robot #swat #tech ♬ original sound - Daily Mail

Делароса откри огън по ченгета срещу банди, които се опитаха да се свържат с него в хотел, в който беше отседнал, и многократно отказа заповеди на преговарящите от SWAT, твърдят местни медии.

Това накарало полицията да изпрати свой робот за бомби, който също бил стрелян от издирвания мъж.

Когато ботът се приближи до стаята на Делароса, бившият затворник се показа през прозореца и покри бота с одеяло. Той изглежда си помислил, че е победил машината, но полицаят, който я контролираше, отърси тъканта и пусна сълзотворен газ в стаята му през отворения прозорец. 

Тогава осъденият можеше да се види как изпълзява през прозореца и пада на пода. 

Дезориентиран той покрива лицето си и се помъчи да стане, но роботът започна да го минава през него, смъквайки шортите му и разкривайки червеното бельо. 

Продължава да го блъска и накрая го притиска към стената, така че служителите на SWAT да могат безопасно да влязат и да извършат арест. 

Сега Делароса е обвинен в нападение при утежняващи обстоятелства срещу държавен служител след сблъсък, продължил почти два часа. 

Първоначално полицията била отишла да търси Делароса, тъй като имало издадена заповед за ареста му поради нарушение на условно освобождаване за манипулиране на електронното му устройство за наблюдение. 

През 2017 г. Делароса беше осъден на 20 години затвор за производство и доставка на контролирано вещество.

Делароса беше освободен от затвора и пуснат на условно освобождаване през април 2022 г., според регистрите на държавния затвор.