Добре пържената риба с вкусна коричка е истинско лакомство за мнозина. Вярно, поради силната и упорита миризма, която рибата излъчва по време на пържене, тя не се приготвя често. Но благодарение на един трик, избягването на разпространението на воня все още е реално.
Ако решите да изпържите рибата на печката, можете да се предпазите от неприятна миризма, като предварително намажете дъното на тигана с тънък слой масло и отгоре поставите парче пергаментова хартия. Според експерти на индустриалното списание „Lebensmittel Praxis“, тъй като по този начин протеинът от рибата не влиза в контакт с горещи мазнини, на практика не трябва да има неприятна миризма.
На какво трябва да обърнете внимание
Преди пържене рибата трябва да се осоли, да се посоли пипер и по желание да се маринова с лимонов сок, но в никакъв случай не трябва да се пържи в брашно. Готвенето се препоръчва чрез включване на горелката при средна мощност. Филето без кожа се пържи в продължение на три минути от двете страни. Ако има кожа, тогава от тази страна рибата трябва да се държи около пет минути.
Специалистите обаче предупреждават, че ако имате газова печка у дома, трябва да сте изключително внимателни или напълно да изоставите описания метод - хартията за печене може да се запали.