Днешната задача ще изисква от вас максимална концентрация и внимание. Изображението показва жаби, но една от тях е малко по-различна от останалите. На пръв поглед всички изглеждат еднакви, но има една малка подробност, която прави една от тях специална. 

Пъзелите и задачите за тренировка на мозъка като тези са чудесни за подобряване на паметта и концентрацията. Като отделите време за решаване на интересни тестове, можете да превключите вниманието си и да принудите мозъка си да работи по различен начин, пише Фокус. Освен това визуалните пъзели са чудесен начин да се забавлявате. Тази последна задача обаче може да ви накара да отделите повече време за нея, отколкото си мислите.

Опитайте се да намерите жаба, която е различна от другите. Можете ли да разрешите този пъзел без подсказки за 20 секунди?

Гатанка, пъзел, визуален пъзел, тест за зрение, тест за внимание, жаба, тест за жаба, специален детайлЦял екран
Намерете жабата, която е различна от другите Снимка: Фокус

Ако откриете разликата, поздравления, имате добро внимание. Ако не, не се притеснявайте, просто погледнете отново. Понякога успехът се крие в малките неща.

Малък съвет: обърнете внимание на краката на жабите.

Гатанка, пъзел, визуален пъзел, тест за зрение, тест за внимание, жаба, тест за жаба, специален детайлЦял екран
Правенето на такива упражнения може да помогне за предотвратяване на различни заболявания Снимка: Фокус

В допълнение към осигуряването на разсейване по време на сутрешното пътуване до работното място или в чакалнята, този тип задачи и тестове също могат да ви помогнат да запазите ума си остър за по-дълго време.