Джигити зад волана често създават опасни ситуации по пътищата на страната, а някои често "летят" из населени места със скорост, която превишава ограничението многократно.

Камери за контрол няма как да има на всяка невралгична точна, но жители на наше село успяха да намерят начин да усмирят бързаците. Странна самоделна композиция се мъдрела край вратата на къща във село Горна Кремена, Врачанско. На три тънки метални крачета била поставена черна кутия, която поразително напомня на стар прожекционен апарат. Апаратурата допълвала черничка кофа, върху която имало камък и кабел.

Конструкцията плашещо напомня триногите, използвани от КАТ, а целта ѝ най-вероятно е да бори нарушителите, превишаващи скоростта за движение.

За необичайната гледка споделя водач, преминал край "плашилото".  Докато мъжът изразява почудата си от видяното, други водачи отбелязват, че приспособлението е хитро и вероятно е предизвикано от поредица нарушения по улицата.

 "Стар прожекционен апарарат, който всява респект у водачите", констатира Павел П.

"Ако всеки спазва правилника за движение по пътищата и кара в ограничение няма какво да ви притесняват камерите! Българинът не е за хубави пътища! Ревете, че има дупки и си чупите колите,а като видите път без дупки карате като все едно сте на състезание!", смята Ани Т.

"Някой си прави шеги", пише Деян А.

Това съвсем не е първият необичаен подход за справяне с нарушителите по пътищата на страната. Преди време в родопско село поставиха манекен с полицейска униформа на пътя, а край друга пътна артерия поставиха боядисан телевизор, който също имитираше тринога на КАТ.

Снимки: Денислав Цолов